Maatregelen belastingdienst

Kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie
Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.
Versoepeling uitstel van betaling belasting en verlaging boetes
Getroffen ondernemers kunnen eenvoudiger uitstel van belasting aanvragen. De Belastingdienst stopt de invorderingen dan direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden betaald. Het is bovendien niet nodig meteen bewijsmateriaal mee te sturen. Daar krijgt de ondernemer langer de tijd voor. De invorderingsrente die normaal gesproken ingaat na het verstrijken van de betalingstermijn wordt tijdelijk verlaagd van 4% naar bijna 0%. Dit geldt voor alle belastingschulden. Ook het tarief van de belastingrente gaat tijdelijk naar bijna 0%. Deze verlaging zal gelden voor alle belastingen waarvoor belastingrente geldt. Het kabinet zal de belastingrente zo snel mogelijk aanpassen.
Belastinguitstel
Bedrijven hoeven op deze manier de komende drie maanden nog geen belasting te betalen. Getroffen ondernemers kunnen namelijk uitstel van belasting aanvragen, zonder meteen bewijsmateriaal mee te sturen, en de invordering stopt dan direct.
Aangifte inkomstenbelasting
Wij willen u verzoeken uitstel aan te vragen voor de inkomstenbelasting. Uiteraard ontvangen wij graag de brief die u na het aanvragen van het uitstel kunt printen.

Uitstel wil niet zeggen dat we daar gebruik van zullen maken. De kans dat de regering met een collectief uitstel komt is ook nog een mogelijkheid. Uiteraard willen wij daar niet op wachten en u verzoeken dit alvast aan te vragen.

Voor omzetbelasting alsmede vennootschapsbelasting houden wij u ook graag op de hoogte. Zodra wij meer weten houden wij u met separate nieuwsbrieven op de hoogte.
Uitstel aanvragen inkomstenbelasting 2019
Kunt u niet inloggen in Mijn Belastingdienst?
Dan kunt u bellen voor uitstel. Houd uw BSN nummer bij de hand, want dan kan de belastingdienst u sneller helpen.
Bel naar 0800-0543.

verstuur

Bericht

telefoonnummer

email

voor- en achternaam

bedrijfsnaam

hoe heeft u ons gevonden?

Bedankt voor uw bericht!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op

Contact

015 3333 001
info@bedrijfs-admin.nl
www.bedrijfs-admin.nl

beconnummer: 721359
kvk-nummer: 72883707

vestiging Zoetermeer
bredewater 26
2715 ca zoetermeer

vestiging Den Hoorn
rijksstraatweg 6a
2635 AC den hoorn